This House In Australia Received A Cantilevered Extension With Wood Window Shutters

Day Bukh Architects have designed an extension to a semi-detached house in Sydney, Australia. The rear extension with wood slats cantilevers away from the house and provides shade for the small patio below.

Photography by Katherine Lu

 

Day Bukh Architects have designed an extension to a semi-detached house in Sydney, Australia.

The rear extension with wood slats cantilevers away from the house and provides shade for the small patio below.

 

The rear extension on this modern house has an upper floor that cantilevers away from the house and provides shade for the small patio below.

Photography by Katherine Lu

Heading inside, the living room, kitchen and dining room share the same space, with the light wood kitchen running alongside one wall. A wall of wine near the dining table and chairs doubles as a piece of art, while black beams break up the all white ceiling and match the stairs at the end of the room.


Inside this modern house, the living room, kitchen and dining room share the same space, with the light wood kitchen running alongside one wall. A wall of wine near the dining table and chairs doubles as a piece of art, while black beams break up the all white ceiling, and match the stairs at the end of the room.

Photography by Katherine Lu

Stepping up into part of the original house, you arrive in the library before heading up to the new upper floor of the home.


This renovated house has a small library before heading upstairs.

Photography by Katherine Lu

Upstairs, two new bedrooms were added to the house. This mostly white bedroom has wood window frames and a built-in window seat with storage and an upholstered cushion. A small window box adds a touch of nature to the room.


This mostly white modern bedroom has wood window frames and a built-in window seat with storage and an upholstered cushion. A small window box adds a touch of nature to the room.

Photography by Katherine Lu

The second bedroom has been set up as a nursery and clerestory windows allow natural light to fill the room without it being too bright.


This mostly white nursery has clerestory windows that allow natural light to fill the room without it being too bright.

Photography by Katherine Lu

There’s also a bathroom that sits between both bedrooms, and has a skylight that sits above the freestanding bathtub. Patterned tiles in shades of green, creates an accent wall behind the bath, while a wood wall cabinet and vanity tie in with the oversized circular wood door handle.


Patterned tiles in shades of green, creates an accent wall behind the bath in this modern bathroom, while a wood wall cabinet and vanity tie in with the oversized circular wood door handle.

Photography by Katherine Lu

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – Fritz Hansen T-No. 1
Social Media – Pinterest