This New House Has A Large Cantilevered Section That Hangs Over The Driveway

AR Design Studio have recently completed The Black House, a new house in Kent, England, for their clients, a retired engineer and Conran interior designer, who decided to move from a 15th century Tudor house and build a contemporary dream home in their garden.

Photography by Martin Gardner

 

AR Design Studio have recently completed The Black House, a new house in Kent, England, for their clients, a retired engineer and interior designer, who decided to move from a 15th century Tudor house and build a contemporary dream home.

 

AR Design Studio have recently completed The Black House, a new house in Kent, England, for their clients, a retired engineer and Conran interior designer, who decided to move from a 15th century Tudor house and build a contemporary dream home in their garden.

Photography by Martin Gardner

The house has been designed so that it almost appears to be floating, and at one end there’s an almost 24 foot (7.3m) cantilevered section that houses the dining room. Sliding glass doors open to a balcony that overlooks the manicured gardens that surround the house.


This modern house has been designed so that it almost appears to be floating, and at one end there's an almost 24 foot (7.3m) cantilevered section that houses the dining room. Sliding glass doors open to a balcony that overlooks the manicured gardens that surround the house.

Photography by Martin Gardner

At the opposite end of the house is the swimming pool that’s connected to the house via a small bridge.


This modern house has a swimming pool that's connected to the house via a small bridge.

Photography by Martin Gardner

From above, you can see that the interior spaces of the home wrap around a central courtyard that provides year round sheltered outdoor space.


From above, you can see that the interior spaces of this modern house wrap around a central courtyard that provides year round sheltered outdoor space.

Photography by Martin Gardner

Inside, the interiors are bright and airy. In this formal dining room, five black pendant lights hang above wood table and chairs, while a large horizontal window perfectly frames the garden.


In this modern and formal dining room, five black pendant lights hang above wood table and chairs, while a large horizontal window perfectly frames the garden.

Photography by Martin Gardner

The kitchen and more casual dining area, which are located in the cantilevered portion of the house, are filled with natural light from the large sliding glass doors and a skylight above the kitchen.


This kitchen and dining area, which are located in a cantilevered portion of this modern house, are filled with natural light from the large sliding glass doors and a skylight above the kitchen.

Photography by Martin Gardner

A second skylight has been installed in the bathroom, creating a bright strip of natural light that brightens up the neutral color palette. A wall of mirrors runs the length of the room and a glass partition separates the wet areas from the rest of the bathroom.


A skylight has been installed in this modern bathroom, creating a bright strip of natural light that brightens up the neutral color palette. A wall of mirrors runs the length of the room and a glass partition separates the wet areas from the rest of the bathroom.

Photography by Martin Gardner

The stairs that lead up to the upper sections of the house have a monochrome appearance, with black stairs surrounded by white walls.


The stairs that lead up to the upper sections of this modern house have a monochrome appearance, with black stairs surrounded by white walls.

Photography by Martin Gardner

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – E15 LT05 North Pendant Light
Social Media – Pinterest