This House In Wyoming Uses Dark And Light Wood To Create A Two-Toned Facade

kt814 architects have designed a new house in Jackson Hole, Wyoming, that's been designed as a series of three connected pavilions. #ModernHouse #ModernArchitecture #WoodSiding

Photography by David Agnello

 
kt814 architects have designed a new house in Jackson Hole, Wyoming, that’s been designed as a series of three connected pavilions.
 

The two-tone exterior of this modern house has been created with the use of rich dark-brown vertical Douglas Fir and lighter horizontal Cedar, allowing the home to meld into the native woody sage-brush surrounding the home. #WoodHouse #WoodCladding #WoodSiding #ModernHouse #Architecture

Photography by David Agnello

Sustainability, low maintenance costs, privacy, and unobstructed views, were all key factors that had to be considered when designing the house,.

To achieve this, kt814 incorporated strategies such as an airtight double wall system with super insulation, hydronic radiant floor heating, and high-performing FSC-certified Thermo Clad Pine triple-glazed windows.


The two-tone exterior of this modern house has been created with the use of rich dark-brown vertical Douglas Fir and lighter horizontal Cedar, allowing the home to meld into the native woody sage-brush surrounding the home. #WoodHouse #WoodCladding #WoodSiding #ModernHouse #Architecture

Photography by David Agnello

The two-tone exterior of the house has been created with the use of rich dark-brown vertical Douglas Fir and lighter horizontal Cedar, allowing the home to meld into the native woody sage-brush surrounding the home.


The two-tone exterior of this modern house has been created with the use of rich dark-brown vertical Douglas Fir and lighter horizontal Cedar, allowing the home to meld into the native woody sage-brush surrounding the home. #WoodHouse #WoodCladding #WoodSiding #ModernHouse #Architecture

Photography by David Agnello

As the home is built in three pavilions, the first pavilion houses the main social areas of the house, the second has an office space and guest studio with a bedroom and bathroom, and the third is the master wing of the home, that also has the garage and a mudroom attached.


This modern house has large windows to allow for picturesque mountain views. #Windows #LargeWindows

Photography by David Agnello

Inside, the large windows (8ft x 10ft) perfectly frame the views and provide ample natural light to the social areas of the house, like the living room, while a 24 foot Zola lift and slide door opens up to a patio area.


Inside this modern house, the large windows (8ft x 10ft) perfectly frame the views and provide ample natural light to the social areas of the house, like the living room, while a 24 foot Zola lift and slide door opens up to a patio area. #ModernWindows #LargeWindows #LargeSlidingDoor #LivingRoom

Photography by David Agnello

Behind the living room is the dining area and the kitchen. The kitchen cabinet doors and the dining table have been created from a mixture of walnut, mimicking the same hue as the facade’s Douglas Fir.


The kitchen cabinet doors and the dining table have been created from a mixture of walnut, mimicking the same hue as the Douglas Fir featured on the exterior of the house. #ModernKitchen #WhiteAndWoodKitchen #WoodDiningTable

Photography by David Agnello

A custom-built office desk is sandwiched between two of the pavilions, with a window that makes the view beyond almost appear as a piece of framed artwork.


A custom-built office desk is sandwiched between the different pavilions of this modern house, with a window that makes the view beyond almost appear as a piece of framed artwork. #HomeOffice #Desk #Windows #InteriorDesign

Photography by David Agnello

In the guest bathroom, there’s a tall window in the shower, while a floor-to-ceiling frosted glass shower screen and door keeps the rest of the bathroom dry.


In this modern bathroom, there's a tall window in the shower, while a floor-to-ceiling frosted glass shower screen and door keeps the rest of the bathroom dry. #BathroomDesign #FrostedShowScreen #Window

Photography by David Agnello | Architects: kt814 – Rich Assenberg & Nathan Gray | Builder: Alex Everett | Interior Designer: Jacque Jenskins-Stireman Design | Landscape Architecture: Agrostis

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – September 2018 – Sollos Jardim Table
Social Media – Pinterest