This wood clad and sloped roof modern house was designed for life in California’s Silicon Valley

This wood clad and sloped roof modern house was designed for life in California's Silicon Valley

Photography by Bruce Damonte

 

Malcolm Davis Architecture have designed this contemporary home in Los Altos Hills, California, that replaced an old farmhouse.

 

Before we look at more photos of the house, here’s a drawing by the architect to give you an idea of the layout.

house-layout-280117-1216-02


From the front of the home, you can see that the home is laid out in an ‘H’, on the left is the swimming pool and living/dining/kitchen areas, in the middle and to the immediate right of the entrance is a small courtyard and the family room, while the bedrooms are located to the far right.


From the front of this home, you can see that the home is laid out in an 'H', on the left is the swimming pool and living/dining/kitchen areas, in the middle and to the immediate right of the entrance is a small courtyard and the family room, while the bedrooms are located to the far right.

Photography by Bruce Damonte

Once you enter the home, you can see the small courtyard and the family room that divides the living and sleeping areas.


Once you enter this contemporary home, you can see the small courtyard and the family room that divides the living and sleeping areas.

Photography by Bruce Damonte

Off to the left of the entry way is the main living, dining and kitchen area. Throughout the home, the home owners worked together with interior designer Quinn Morgan, to create a comfortable interior.

In the living area, there’s a double-sided fireplace that can be enjoyed from the living room and the outdoor living space too. Between the living area and the kitchen is a large wood dining table with a sculptural pendant light. Large sliding glass doors provide access to the pool.


In this living area, there's a double-sided fireplace that can be enjoyed from the living room and the outdoor living space too. Between the living area and the kitchen is a large wooden dining table with a sculptural pendant light.

Photography by Bruce Damonte

In the kitchen there’s a large island with a walnut base and a stainless steel countertop that surrounds the cooktop. Against the wall, light blue cabinets add a pop of color and an open shelf lets the home owners display their favorite kitchen items.


In this contemporary kitchen there's a large island with a walnut base and a stainless steel countertop that surrounds the cooktop. Against the wall, light blue cabinets add a pop of color and an open shelf lets the home owners display their favorite kitchen items.

Photography by Bruce Damonte

Off to the side of the kitchen is a small dining area that has been set up with a mid-century modern look. Polished concrete floors have been used throughout the kitchen, living and dining areas.


This small dining area that has been set up with a mid-century modern look..

Photography by Bruce Damonte

Outside, a wood deck partially surrounds the swimming pool and provides various areas for lounging.


A wooden deck partially surrounds this swimming pool and provides various areas for lounging.

Photography by Bruce Damonte

Back inside and off to the side of the kitchen and living room is the family room. It has has a Douglas fir ceiling, a comfortable ‘L’ shaped couch, a small office area and opens up to the courtyard.


This family room has a Douglas fir ceiling, a comfortable 'L' shaped couch and a small office area. It also opens up to the outdoors.

Photography by Bruce Damonte

Located down a hallway are the bedrooms, with the master bedroom at one end. It has its own vestibule with plenty of storage, and a skylight adds some natural light to the area.


This master bedroom has its own vestibule with plenty of storage, and a skylight adds some natural light to the area.

Photography by Bruce Damonte

The master bedroom has large floor-to-ceiling windows, and sliding doors provide access to a covered porch.


This master bedroom has large floor-to-ceiling windows, and sliding doors provide access to a covered porch.

Photography by Bruce Damonte

Back inside, the master bathroom is located opposite the wall of cabinetry in the vestibule, and has a glass enclosed shower with skylight, and a deep soaker tub with views of the surrounding nature.


This master bathroom has a glass enclosed shower with skylight, and a deep soaker tub with views of the surrounding nature.

Photography by Bruce Damonte

As the home is on a sloped lot, there are various landscaped paths leading you around the different areas of the property.


As this contemporary home is on a sloped lot, there are various landscaped paths leading you around the different areas of the property.

Photography by Bruce Damonte

Large stepping stones surrounded by ground cover creates a path to the pool.


Large stepping stones surrounded by ground cover creates a path to the pool.

Photography by Bruce Damonte

The home also has a separate firepit area surrounded by chairs for relaxing.


This home has a fire-pit area surrounded by outdoor armchairs, ideal for relaxing.

Photography by Bruce Damonte

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Neocon – Tarkett – Post Page 2
Luminaire – May 2017 – Grek
Social Media – Pinterest