The Design Of This Modern House Placed A Priority On Its Sea Views

The Design Of This Modern House Placed A Priority On Its Sea Views

Photography by Riyazuddin Quraishi

 

Architecture firm MORIQ have designed this modern home with a huge master suite that sits facing the ocean in Amwaj, Bahrain.

As the house is located on an an ocean facing plot, the home owner’s top request was to make the most of the the sea views, as well as having plenty of space for entertaining friends and family.

 

Circular details and wooden elements area featured throughout this home.

Photography by Riyazuddin Quraishi

The home owner’s also wanted the house architecture and interior spaces to be modern, technologically advanced, and seamless.

The rear of the home faces the ocean, allowing for picturesque views from the infinity swimming pool with Jacuzzi or the wooden deck with lounges.


The rear of this home faces the ocean, with views that can be enjoyed from an infinity swimming pool and a wooden deck with lounges.

Photography by Riyazuddin Quraishi

At night, movies can be projected onto the wall for outdoor entertaining.


At night, movies can be projected onto the wall for outdoor entertaining at this house.

Photography by Riyazuddin Quraishi

The outdoor space can be directly accessed from the large sliding glass doors of the formal lounge, kitchen and dining area.


Large sliding glass doors of the formal lounge, kitchen and dining area open up the space to the space deck and pool outside.

Photography by Riyazuddin Quraishi

A sculptural light hangs directly above the dining table, while a wall of silver grey travertine runs the length of the home.


A sculptural light hangs directly above this dining table, while a wall of silver grey travertine runs the length of the home.

Photography by Riyazuddin Quraishi

As two large walls run along each side of the home, it was important to the designers to bring as much natural light as possible. They did this by including two internal courtyards with skylights.


To include as much sunlight as possibly into this home, the designers included a large internal courtyard with skylight.

Photography by Riyazuddin Quraishi

The formal lounge room has a minimal line chandelier, with bold red artwork and cushions adding a touch of color.


This formal lounge room has a minimal line chandelier, with bold red artwork and cushions adding a touch of color.

Photography by Riyazuddin Quraishi

Large circular windows in the wall provide natural sunlight to the staircase.


Large circular windows in the wall provide natural sunlight to the staircase.

Photography by Riyazuddin Quraishi

Upstairs, the master suite, which is more like a personal apartment, has the best view of the ocean that can be enjoyed from a personal plunge pool, the spa bath, lounge area or the bed.


This master suite is more like a personal apartment. It has ocean views that can be enjoyed from a personal plunge pool, the spa bath, lounge area or the bed.

Photography by Riyazuddin Quraishi

From the lounge area of the master suite you are able to see the courtyard below and the skylight above.


From the lounge area of the master suite in this modern house you are able to see the courtyard below and the skylight above.

Photography by Riyazuddin Quraishi

The master bathroom makes the most of the views through the large windows, and hidden lighting runs the length of the ceiling.


This master bathroom makes the most of the views through the large windows, and hidden lighting runs the length of the ceiling.

Photography by Riyazuddin Quraishi

Just off the master bedroom is a small outdoor area with a single tree.


Just off the master bedroom in this house is a small outdoor area with a single tree.

Photography by Riyazuddin Quraishi

Heading back inside, there’s also another bedroom with an ensuite bathroom.


This dramatic bedroom has an ensuite bathroom with walk-in shower.

Photography by Riyazuddin Quraishi

The design of the stairs combines wooden steps with a concrete base, and LED strips add some discreet lighting.


The design of these stairs combines wooden steps with a concrete base, and LED strips add some discreet lighting.

Photography by Riyazuddin Quraishi

On the second floor of the home is another lounge area along a with bar and dining area.


Wooden screens partition off the dining area of this home, that also has views of a courtyard below.

Photography by Riyazuddin Quraishi

There’s also another bedroom, it too has access to a small outdoor space and hidden lighting frames the sleeping area. Outside, there’s a bath on the balcony for relaxing and enjoying the view.


This bedroom has access to a small outdoor space and hidden lighting frames the sleeping area. On the balcony outside, there's a bathtub for relaxing.

Photography by Riyazuddin Quraishi

To make the most of the view and to provide privacy, there’s a rooftop deck with lounge and outdoor dining area that’s surrounded by perforated walls.


This home has a rooftop deck with lounge and outdoor dining area that's surrounded by perforated walls for privacy.

Photography by Riyazuddin Quraishi

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – October 2017 – Carl Hansen Wishbone
Social Media – Pinterest