Timber Slats Cover The Upper Floor Of This Contemporary Home In Vancouver

RUFproject have designed the renovation of the W38th Residence in Vancouver, Canada, that features exterior timber slats that wrap around the outside of the home.

Photography by John Sinal

 

Arno Matis Architecture together with RUFproject have completed the renovation of a house in Vancouver, Canada, that features exterior timber slats that wrap around the outside of the home.

The timber slats provide shade and privacy to the large windows, and are mounted to a minimal steel frame that’s suspended from the roof.

 

RUFproject have designed the renovation of the W38th Residence in Vancouver, Canada, that features exterior timber slats that wrap around the outside of the home. The timber slats provide shade and privacy to the large windows, and are mounted to a minimal steel frame that's suspended from the roof.

Photography by John Sinal

Stone steps, a water feature, and a wood door with large wood-framed windows welcomes you to the home, while inside, white walls and colorful artwork fill the foyer.


Stone steps, a water feature and a wooden door with large wood-framed windows welcomes you to this home, and inside white walls and colorful artwork fill the foyer.

Photography by John Sinal

Just off the foyer is the formal living room with a large see-through fireplace. The rooms of the home flow from one to another with sliding doors enabling the interior to be opened to the outdoor landscaping.


This formal living room features a large see-through fireplace with a surround made from white marble.

Photography by John Sinal

Around the corner from the living room is the dining room and kitchen, where white marble surfaces have been combined with dark wood cabinetry to create a warm modern appearance.


In this kitchen, white marble surfaces have been combined with dark wood cabinetry to create a warm modern appearance.

Photography by John Sinal

Just off the kitchen is a quiet and peaceful oasis where influences from the clients travels to Bali and Thailand can be seen with a water feature, statues, and bamboo.


Just off the kitchen in this modern home is a quiet and peaceful oasis where influences from Bali and Thailand can be seen with a water feature, statues and bamboo.

Photography by John Sinal

Circling back around to the front door, there’s a wooden staircase leading to the other levels of the home.


This modern wood staircase matches the wood used on the front door, and is a strong contrast against the white walls and white marble flooring.

Photography by John Sinal

Upstairs there’s a master suite with a stone-covered fireplace at the end of the bed and a private lounge area off to the side.


In this modern master suite there's a stone-covered fireplace at the end of the bed and a private lounge area off to the side.

Photography by John Sinal

Beside the private lounge is the master ensuite bathroom. In the small hallway, there’s access to the toilet and laundry, while in the spacious bathroom there’s a standalone bathtub, double vanity and a large glass-enclosed shower with rainfall shower head.


In this master bathroom, there's access to the toilet and laundry in a small hallway, while in the spacious bathroom there's a standalone bathtub, double vanity and a large glass-enclosed shower with rainfall shower head.

Photography by John Sinal

Heading down into the lowest level of the house, there’s a guest bedroom and bathroom.


In this modern home, there's a guest suite on the lower level of the home.

Photography by John Sinal

There’s also a secondary living room, with large sliding glass and wood doors that open up to an outdoor area.


This corner living room has large sliding glass and wood doors that open up to an outdoor area.

Photography by John Sinal

This outdoor area features a firepit surrounded by landscaping, designed by Paul Sangha Landscape Architecture, that leads to the garage and the front of the home.


This outdoor area features a firepit surrounded by landscaping that leads to the garage and the front of the home.

Photography by John Sinal

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – October 2017 – Fritz Hansen T-No. 1
Social Media – Pinterest