The Two Halves House By Moloney Architects

Moloney Architects have recently completed a new modern wood home in Invermay, Australia, that's named the 'Two Halves House', as the house is split with the social areas in one half and the sleeping areas in the other. #ModernHouse #ModernArchitecture

Photography by Christine Francis

 

Moloney Architects have recently completed a new home in Invermay, Australia, that’s named the ‘Two Halves House’, as the house is split with the social areas in one half and the sleeping areas in the other.

 

Moloney Architects have recently completed a new modern wood home in Invermay, Australia, that's named the 'Two Halves House', as the house is split with the social areas in one half and the sleeping areas in the other. #ModernHouse #ModernArchitecture

Photography by Christine Francis

Inside the home, Moloney Architects applied a uniform birch-faced plywood finish throughout to create a sense of warmth and to reinforces the monolithic form of the interior’s angled ceilings.


Birch-faced plywood is featured throughout this modern house to create a sense of warmth and to reinforces the monolithic form of the interior’s angled ceilings. #ModernHouse #PlywoodInterior

Photography by Christine Francis

The main social area has the living room at one end and it’s focused on the black fireplace, while a purpose-built, low-set bench seat that runs around the room, creating a space for guests and inhabitants to have casual, comfortable sit-downs.


A purpose-built, low-set bench seat that runs around the this living room, creating a space for guests and inhabitants to have casual, comfortable sit-downs. #Bench #LivingRoom #Windows #BlackFireplace

Photography by Christine Francis

Separating the living room and the kitchen is a dining area furnished with a matte black, round dining table and chairs. Next the dining area is a tall window with a bench, that creates a space for someone to gaze at the surrounding nature.


Separating the living room and the kitchen in this modern house, is a dining area furnished with a matte black, round dining table and chairs. Next the dining area is a tall window with a bench, that creates a space for someone to gaze at the surrounding nature. #BlackDiningTable #WindowSeat #Windows

Photography by Christine Francis

The kitchen has been designed as a communal zone with plenty of space. A large black island with seating matches the black shelving, backsplash and countertop, creating a bold and contemporary look.


The modern plywood kitchen has been designed as a communal zone with plenty of space. A large black island with seating matches the black shelving, backsplash and countertop, creating a bold and contemporary look. #ModernKitchen #Wood #BlackIsland #KitchenDesign

Photography by Christine Francis

A set of stairs sits next to the kitchen lead up to the second half of the home that houses the bedrooms and bathrooms.


A set of stairs in this modern house leads up to the second half of the home that houses the bedrooms and bathrooms. #ModernStairs #StairDesign

Photography by Christine Francis

A pop of color has been added to this bedroom by the use of light blue, floor to ceiling cabinets. Another vertical window adds plenty of natural light to the room.


A pop of color has been added to this modern bedroom by the use of light blue, floor to ceiling cabinets. #Blue #Storage #Windows #Bedroom

Photography by Christine Francis

The plywood continues throughout the bedrooms and contrasts the polished concrete floors.


Light plywood has been used for the walls in this minimalist bedroom. #Plywood #ModernBedroom #BedroomDesign

Photography by Christine Francis

In the bathroom, large black tiles have been used on the walls and floor and they contrast the wood frames and white accents like the freestanding bathtub and sink.


In this modern bathroom, large black tiles have been used on the walls and floor and they contrast the wood frames and white accents like the freestanding bathtub and sink. #BlackBathroom #ModernBathroom #BathroomDesign

Photography by Christine Francis || Project team: Mick Moloney, Jules Moloney, Luke Taylor

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – E15 LT05 North Pendant Light
Social Media – Pinterest