A wood clad extension adds extra living space to this 1960s home

Australian architecture firm Warc Studio have designed this extension for a 1960's house in Melbourne, that adds additional living space for the home owners.

Photography by Aaron Pocock

 

Australian architecture firm Warc Studio have designed this extension for a 1960’s house in Melbourne, that adds additional living space for the home owners.

 

Australian architecture firm Warc Studio have designed this extension for a 1960's house in Melbourne, that adds additional living space for the home owners.

Photography by Aaron Pocock

A wood deck has been added to the backyard, and along one side of the yard is a wooden slat bench that provides seating and privacy from the neighbors.


A wooden deck has been added to the back of this renovated house, and along one side of the yard is a wooden slat bench that also provides seating and privacy from the neighbors.

Photography by Aaron Pocock

Laminated timber fins on the exterior provide structure, a finished surface, and shade the interior from the sun.


Laminated timber fins on the exterior of this Australian house extension provide structure, a finished surface and shade the interior from the sun.

Photography by Aaron Pocock

Inside the extension, the pitched ceiling and white walls make the space appear bright and large. At one end is the kitchen and the dining room.


Inside the extension of this Australian home, the pitched ceiling and white walls make the space appear bright and large. At one end is the kitchen and the dining room.

Photography by Aaron Pocock

At the other end is the living room that has a small wood barn door that opens up to reveal the study.


A small wooden barn window reveals the study next to the living room.

Photography by Aaron Pocock

A wood covered hallway defines the entrance to the extension.


This wood covered hallway defines the entrance to the extension that was added to this Australian home.

Photography by Aaron Pocock

Other areas of the home, like this bathroom, were also updated to provide a contemporary look throughout.


This bathroom features white subway tiles that cover the walls, and a decorative tile has been used on the floor.

Photography by Aaron Pocock

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – June 2017 – Papilio Shell
Social Media – Pinterest