Before & After – The Madison Park Ranch House by SHED Architecture & Design

SHED Architecture & Design have transformed a 1959 ranch house in Seattle, Washington, and turned it into a bright and welcoming Northwest contemporary home. #Renovation #Architecture #InteriorDesign

 

SHED Architecture & Design have transformed a 1959 ranch house in Seattle, into an updated contemporary home.

 

Before the revitalization, the house was the recipient of many changes over the years. This is what the front of the house looked like before any work was done.

BEFORE PHOTO - Before the revitalization, the house was the recipient of many changes over the years. This is what the front of the house looked like before any work was done. Click through to see the after photos. #HouseRenovation


SHED Architecture & Design was hired to undo the layers and restore the home to its original character using a cohesive approach and timeless materials. Large concrete steps surrounded by landscaping lead up to the front door beside the stone fireplace chimney.


This renovated house has large concrete steps surrounded by landscaping lead up to the front door beside the stone fireplace chimney. #RenovatedHouse #UpdatedHouse #ModernLandscaping #FrontGarden


Inside, the architects added dark brick and concrete flooring into the mix to align with the original palette, while providing a timeless and durable aesthetic for the future.

Expressed aggregate concrete tiles serve as the main interior flooring, echoing a similar look and feel to the exposed aggregate concrete pavers seen in the new yardscape.


In this updated house, expressed aggregate concrete tiles serve as the main interior flooring, echoing a similar look and feel to the exposed aggregate concrete pavers seen in the new yardscape. #ConcreteFlooring #HouseRenovation


Here’s a glimpse of what the living room looked like before the renovation.


BEFORE PHOTO - This living room was transformed into a bright space with a black brick accent wall around the fireplace and black beams on the ceiling. #LivingRoomRenovation


The updated living room makes use of the dark brick to create an accent wall that surrounds the fireplace, while on the ceiling, black beams contrast the wood ceiling.


This updated living room makes use of the dark brick to create an accent wall that surrounds the fireplace, while on the ceiling, black beams contrast the wood ceiling. #ModernLivingRoom #BlackBrick #Windows


This is the kitchen before the renovation.


BEFORE PHOTO - This dated kitchen received a complete update, with new wood cabinets, skylights, and marbled countertops. #KitchenRenovation


SHED transformed the kitchen and inserted an oversized kitchen island that takes a commanding position in the space, while providing ample room to cook, eat, and socialize.


SHED transformed and updated the kitchen in an old ranch house and inserted an oversized kitchen island that takes a commanding position in the space, while providing ample room to cook, eat, and socialize. #ModernKitchen #LargeKitchenIsland #WoodKitchenCabinets


At the end of the kitchen is the dining room, with three simple black glass pendant lights hanging above the table. A pop of color has been added to the wall in the form of a painting.


This modern dining room has three simple black glass pendant lights hanging above the table. A pop of color has been added to the wall in the form of a painting. #DiningRoom #ModernDiningRoom


The bathroom also received an update. Here’s the before pic.


BEFORE PHOTO - This dated and dark bathroom received a modern and bright update. Click through to see the new bathroom. #BathroomRenovation


The bathroom received a fresh and modern update, with bright white walls and a window in the shower, adding extra light to the room.


This bathroom received a fresh and modern update, with bright white walls and a window in the shower, adding extra light to the room. #ModernBathroom #BathroomDesign


Before the renovation, old structures in the backyard made the backyard appear more closed in an separated from the interior of the house.


BEFORE PHOTO - this old and dated house was renovated into a modern and bright West Coast home. #Renovation


SHED was able to the reallocate spaces so that the house would then open up to the the patio and yard in a more direct way. Fir decking was used to create a more natural and modern appearance for the outdoor lounge and bbq area.


This renovated house opens up to the the patio and yard in a more direct way. Fir decking was used to create a more natural and modern appearance for the outdoor lounge. #Patio #OutdoorLounge


Here’s another view of the rear of the house.


BEFORE PHOTO - this old and dated house was renovated into a modern and bright West Coast home. #Renovation


The completely updated rear garden has been landscaped, with stairs leading down from the outdoor lounge area to a path that connects to a secondary seating area with a fireplace.


This completely updated rear garden has been landscaped, with stairs leading down from the outdoor lounge area to a path that connects to a secondary seating area with an outdoor fireplace. #ModernBackyard #LandscapeDesign

All after photography by Rafael Soldi | Design: SHED Architecture & Design | Contractor: Ainslie-Davis

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – July 2019 – Porro Balancing Boxes
Social Media – Pinterest