Before & After – A Patchwork Of Shacks Have Been Transformed Into A Contemporary Getaway

BEFORE + AFTER - Israeli architect Raz Melamed, has recently completed the renovation of a 753 square foot (70m2) studio apartment, for a couple who wished to create a modern getaway for themselves in the historic Neve Tzedek neighborhood in Tel Aviv. #Renovation #InteriorDesign #Architecture #ModernInterior

 

Israeli architect Raz Melamed, has recently completed the renovation of a 753 square foot (70m2) studio apartment, for a couple who wished to create a modern getaway for themselves in the historic Neve Tzedek neighborhood in Tel Aviv.

 

The property, closed and derelict for years, was comprised of a patchwork of shacks that were joined together to create a dark and disjointed maze with a hidden patio.

BEFORE + AFTER - This derelict property made up of a series of shacks was transformed into a bright and modern small house. #Renovation #BeforeAndAfter #InteriorDesign


After years of neglect and as the home is located at street level, it had suffered from repeated flooding in the past. The property was thoroughly cleaned before the affected walls were fixed and the entire property was sealed in order to prevent repeated water damage. Rotted beams that supported the roof were also replaced.


BEFORE + AFTER - This derelict property was transformed into a bright and modern, 1 bedroom home. #BeforeAndAfter #LivingRoom #Renovation


In order to create a clean yet cosy modern interior, the architect chose a gray color palette, that would complement the natural substances and exposed raw materials, like the polished concrete flooring.

The black island in the kitchen was designed to create a focal point in the space and to match the black granite counter.


The black island in the kitchen was designed to create a focal point in this modern interior that has polished concrete floors. #ModernKitchen #BlackIsland #ConcreteFloors


Belgian style glass pivot windows between the kitchen and the bedroom were installed make the space feel large and open.


In this renovated home, Belgian style glass pivot windows between the kitchen and the bedroom were installed make the space feel large and open. #Doors #GlassWalls #Windows


In the bedroom a wall of closets were added, and the left-hand-side wall was removed and replaced with a large picture window that looks out onto the patio.


BEFORE + AFTER - In this bedroom a wall of closets were added, and the left-hand-side wall was removed and replaced with a large picture window that looks out onto the patio. #ModernBedroom #RenovatedBedroom


Wooden furniture and greenery in the patio completed the picture and finally provided the owners with the harmonic getaway they hoped for in the heart of the city.


Glass pivoting doors open the modern interior of this small home to a private patio. #Patio #OutdoorSpace

Photography by Amit Geron | Creative Engineer: Buki Snir | Contractor: Elad Cohen

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – November 2018 – Cappellini Capo Arm Chair
Social Media – Pinterest