The Firenze Residence by Assembledge+

Assembledge+ have designed the modern renovation of a 1970s home in Los Angeles, and turned it into a two-storey house that features the main living areas on the second floor. #Architecture #Windows #ModernHouse

Photography by Simon Berlyn

 

Assembledge+ have designed the renovation of a 1970s home in Los Angeles, and turned it into a two-storey house that features the main living areas on the second floor.

 

At the top of the stairs, a large and open room with a vaulted ceiling is filled with natural light, while white oak flooring helps to keep the interior bright. The living room sits beside tall windows, and large sliding pocketing doors open to the backyard.

This large and open modern interior features a vaulted ceiling, plenty of windows, while white oak flooring, and a wall of glass that opens to the backyard. #ModernLivingRoom #InteriorDesign #Windows #VaultedCeiling

Photography by Simon Berlyn

Adjacent to the living room is the dining and kitchen area. A long wood dining table  sits beside a built-in concrete bench and fireplace. In the kitchen deep matte blue cabinetry is topped with marble counters.


In this dining and kitchen area, a long wood dining table sits beside a built-in concrete bench and fireplace. In the kitchen deep matte blue cabinetry is topped with marble counters. #DiningRoom #KitchenDesign #BuiltInBench #BlueKitchen

Photography by Simon Berlyn

Both the kitchen and living room open up to the landscaped backyard that has a wood deck for outdoor dining and relaxing in the sun, a swimming pool surrounded by grass and pebbles, and a built-in outdoor lounge.


This landscaped backyard features a wood deck for outdoor dining and relaxing in the sun, a swimming pool surrounded by grass and pebbles, and a built-in outdoor lounge. #Landscaping #ModernBackyard #SwimmingPool #Deck

Photography by Simon Berlyn

Back inside, one of the bathrooms opens up to a private balcony, while a freestanding bathtub is positioned to take in the tree views.


This modern bathroom has a private balcony, while a freestanding bathtub is positioned to take in the tree views. #ModernBathroom #Balcony #InteriorDesign

Photography by Simon Berlyn | Construction: Dobkin Construction | Interiors: Susan Mitnick Design Studio | Landscape Design: Mike Fiore Landscape

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Ingo Maurer  Babadul Floor Lamp
Social Media – Pinterest