The Glen Park Residence By CCS Architecture

This modern house has a shou sugi ban covered exterior and a bright interior with plenty of color. #Architecture #InteriorDesign #Modern House

Photography by Eric Laignel

 

CCS Architecture, their client, a San Francisco entrepreneur, and his creative director, Akemi Tamaribuchi from Subject to Change, collaborated together to create a modern house that overlooks the city.

The collaboration resulted in CCS handling the architecture and finishes, while Subject to Change handled the furniture, art, and styling.

 

The exterior of the home is covered in Shou Sugi Ban, a Cypress siding that was custom charred and then installed, giving the house a unique beauty and distinguishing it from its neighbors.

This modern house in San Francisco has an exterior of Shou Sugi Ban siding (charred wood), and a bright red front door. #ModernHouse #ShouSugiBan #CharredWoodSiding #FrontDoor

Photography by Eric Laignel

The house was created for everyday living, intimate meetings, and occasional entertaining, and at the same time, designed to capture the views, bring in the daylight, and establish a sense of calm through simplicity and open space.

A bright red, glossy pivoting door that was fabricated in Italy, welcomes visitors to the home.


A bright red, glossy pivoting door that was fabricated in Italy, welcomes visitors to this modern house. #RedFrontDoor #FrontDoor #ModernHouse #Entryway

Photography by Eric Laignel

Inside, wide-plank reclaimed Douglas Fir floors are featured throughout the home, including on the stairs, which combine steel, glass and wood, and connect the multiple levels of the house.


Wide-plank reclaimed Douglas Fir floors are featured throughout this modern house, including on the stairs, which combine steel, glass and wood, and connect the multiple levels of the home. #ModernStairs #StairDesign #WoodFlooring

Photography by Eric Laignel

The main living area of the home is located on the top floor, with the living room to city views one way and the kitchen to the terraced yard at the other. Between the two areas and at the top of the stairs is the dining area, that has a polished stainless steel ceiling over the dining table.


This modern dining area has a polished stainless steel ceiling over the dining table. #DiningRoom #WhiteDiningTable #ModernDiningArea

Photography by Eric Laignel

To the left of the dining area is the living room that features a floating fireplace wall and opens out onto a patio. Colorful furniture adds a pop of color in a mostly white interior.


This modern living room features a floating fireplace wall and opens out onto a patio. Colorful furniture adds a pop of color in a mostly white interior. #ModernLivingRoom #Fireplace #ColorfulInterior

Photography by Eric Laignel

A bright green couch sits on the patio outside, and provides a space for people to relax while taking in the uninterrupted view of the city.


A bright green couch sits on this patio and provides a space for people to relax while taking in the uninterrupted view of the city. #Patio #OutdoorFurniture #OutdoorLounge

Photography by Eric Laignel

Back inside and at the other end of the open plan room is the kitchen, that combines marble with white cabinets.


This kitchen combines white cabinets and marble countertops for a modern look. #ModernKitchen #WhiteKitchen #KitchenDesign #WhiteMarble

Photography by Eric Laignel

The kitchen opens up to a small wood bridge that leads to the backyard. From this angle, you can see all the way through to the patio off the living room.


This modern house has a small bridge area that leads from the interior to the backyard. #Architecture #Landscaping

Photography by Eric Laignel

The terraced backyard, designed and built by SCULPT, steps up through a series of board-formed concrete walls and is bordered with tall landscaping to keep it private. Each level of the backyard has a specific function, like an outdoor kitchen and fire pit for gathering, a stainless steel Jacuzzi for plunging, and a lawn for sunning.


Each level of this modern backyard has a specific function, like an outdoor kitchen and fire pit for gathering, a stainless steel Jacuzzi for plunging, and a lawn for sunning. #ModernLandscaping #SlopedBackyard #Terrace #Backyard #OutdoorSpaces #LandscapeDesign

Photography by Eric Laignel

The highest level of the backyard has ‘The Cube’, designed by CSS, which is a 10’x10’x10’ mirrored cube made from reinforced fiberglass. The design, inspired by a James Terrell Sky Space, creates an ever-changing sculptural object that reflects the landscape, the sky and the view.


This modern backyard has a mirrored box that hides a private seating area within, designed for brainstorming and stargazing. #Landscaping #Architecture

Photography by Eric Laignel

Inside, there’s circular seating made from precast concrete with integral heat, while the walls are white marker board, and the ceiling is felt. A single window provides a view of the sky, and the space creates an intimate place for ideation, conversations and contemplation.


This modern house has a mirrored box in the backyard with a single window, providing view of the sky and a space for ideation, conversations and contemplation. #MeetingRoom #Architecture #InteriorDesign

Photography by Eric Laignel

Back at the bottom of the garden and terrace is a small grassy area with swings that hang from the bridge above, while a stone and concrete bench, and a outdoor sculptural sofa provide places to relax.


This modern house has a small grassy area with swings that hang from the bridge above, while a stone and concrete bench, and a outdoor sculptural sofa provide places to relax. #Landscaping #SmallYard #RockWall

Photography by Eric Laignel

Located off the small yard area is a home office.


This modern home office has access to a small private yard with a lounge and swings. #ModernHomeOffice #Workplace #InteriorDesign

Photography by Eric Laignel

The home also has a custom music room with a built-in seating nook and a record display wall.


This modern house has a custom music room with a built-in seating nook and a record display wall.

Photography by Eric Laignel

There’s also a media lounge with black walls and a black ceiling, creating a cave-like atmosphere to enjoy the movie.


This modern house has a media lounge with black walls and a black ceiling, creating a cave-like atmosphere to enjoy the movie. #HomeTheater #MovieRoom

Photography by Eric Laignel

Here’s a look at the master bedroom. It features a light wood accent wall that matches the flooring, and a window that perfectly frames the view.


This modern master bedroom features a light wood accent wall that matches the flooring, and a window that perfectly frames the view. #MasterBedroom #ElegantMasterBedroom #LightBedroom #BedroomDesign

Photography by Eric Laignel

The master bedroom has access to a walk-in closet with plenty of floor-to-ceiling shelving space and drawers.


This modern walk-in closet as wide-plank Douglas Fir flooring and plenty of floor-to-ceiling shelving space. #WalkInCloset #InteriorDesign #Closet

Photography by Eric Laignel

The closet and the bedroom both have access to the master bathroom, which has floors and walls of carefully selected and matched Carrara marble slabs that are contrasted with dark fixtures to evoke the feeling of being in a spa.


This modern master bathroom has floors and walls of carefully selected and matched Carrara marble slabs that are contrasted with dark fixtures to evoke the feeling of being in a spa. #ModernBathroom #MarbleBathroom #WhiteBathroom #InteriorDesign

Photography by Eric Laignel

In another bathroom, a colorful and bold geometric pattern covers the walls.


This modern bathroom has colorful and bold geometric pattern that covers the wall. #BrightBathroom #ColorfulBathroom #BathroomDesign

Photography by Eric Laignel

In this bathroom, the color palette has been kept simple by using black and white tiles, paired with a white bathtub and a black vanity.


In this modern bathroom, the color palette has been kept simple by using black and white tiles, paired with a white bathtub and a black vanity. #BlackAndWhite #BathroomDesign #ModernBathroom #Pattern

Photography by Eric Laignel

Here’s a look at the floor plan that explains the layout of the multi-storey house.


CCS Architecture have designed a new multi-level house in San Francisco, California, that features an exterior of Shou Sugi Ban and light interior full of color. #FloorPlan #Architecture #InteriorDesign #ModernHouse

Architectural Team: CCS ARCHITECTURE | Design Principal: Cass Calder Smith | Project Architect: Björn Steudte | Interior Design Director: Barbara Turpiun-Vickroy | Owners Rep / design advisor: Akemi Tamaribuchi | General Contractor: MT Development Inc | Landscape Designer: SCULPT Gardens Inc. | Structural Engineer: John Yadegar and Associates | Civil Engineer: Benjamini Associates Inc | Audio Visual: A Shade Above | Wood Flooring: First, Last & Always | Façade Siding: Delta Millworks | Lighting: Luminesce Design | Architectural Metals: Standard Sheet Metal | “The Cube” – Cube structure : Manuel Palos | Heated concrete: Galanter and Jones

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – November 2018 – Cappellini Capo Arm Chair
Social Media – Pinterest