This House Addition Attempts To Follow The Roof Line Of The Original Brick House

October 2, 2019
Architecture Ideas - This brick house received a new angled addition, that enlarged it with an open floor plan, added a view to the garden, and continues the slope of the original roof. #ModernArchitecture #HouseAddition #GlassWall

Architecture firm Atelier Van Wengerden, has transformed a dark and compartmental house in the Netherlands, and enlarged it with an open floor plan, a view to the garden, and a section that somewhat continues the slope of the original roof.

Originally built in 1932, the goal of the renovation was to to maintain the overall shape and integrity of the original structure, while also creating an open floor plan that directs views to the garden.

Architecture Ideas - This brick house received a new angled addition, that enlarged it with an open floor plan, added a view to the garden, and continues the slope of the original roof. #ModernArchitecture #HouseAddition #GlassWall


Architecture Ideas - This brick house received a new angled addition, that enlarged it with an open floor plan, added a view to the garden, and continues the slope of the original roof. #ModernArchitecture #HouseAddition #GlassWall

The new extension was realized in splayed concrete, allowing it to look and feel like a natural continuation of the vernacular roof, while the absence of details helps to strengthens the shape.


Architecture Ideas - This brick house received a new angled addition, that enlarged it with an open floor plan, added a view to the garden, and continues the slope of the original roof. #ModernArchitecture #HouseAddition #GlassWall

Inside, the internal partitions were removed, making the once small and compartmental rooms, into a large open-plan expanse for the kitchen, dining room, and living room.


Kitchen Ideas - This all-white kitchen makes use of minimalist cabinets and thick countertops. #ModernKitchen #KitchenIdeas #ModernWhiteKitchen #MinimalistKitchen #WhiteKitchen

Concrete floors have been added throughout, while a hanging black fireplace provides contrast to the bright white interior, and a new staircase acts as the backbone of the house, connecting the first floor and attic to the ground level and garden.


Interior Design Ideas - Concrete floors have been added throughout this new house addtiion, while a hanging black fireplace provides contrast to the bright white interior, and a new staircase acts as the backbone of the house, connecting the first floor and attic to the ground level and garden. #HangingFireplace #WhiteInterior
Architecture Firm: Atelier Van Wengerden | Team: Jacco van Wengerden, Gijs Baks, Milda Grabauskaite, Vineta du Toit

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Etsy – ONEandMANY
Luminaire – November 2019 – Maruni Fugu Chair
Etsy – Capra Leather