Design Detail – A Colorful Metal Shingle Accent Wall

April 18, 2019

Drawing inspiration from mountains, the designers of this modern outdoor swimming pool area created a wall with custom made aluminum panels installed in a geometric formation, to create an abstract interpretation of mountain ranges. #AccentWall #SwimmingPool #AluminumPanels #MetalShingles

Photography © b+m studio Kelvin

 

CL3 Architects has completed the Yanlord Clubhouse Shenzhen in China, and as part of the design, they created a colorful accent wall adjacent to the outdoor swimming pool.

Drawing inspiration from mountains, the designers created a wall with custom made aluminum panels installed in a geometric formation, to create an abstract interpretation of mountain ranges.

 

Drawing inspiration from mountains, the designers of this modern outdoor swimming pool area created a wall with custom made aluminum panels installed in a geometric formation, to create an abstract interpretation of mountain ranges. #AccentWall #SwimmingPool #AluminumPanels #MetalShingles

Photography © b+m studio Kelvin (left) and Nirut Benjabanpot (right)

Using a color palette of white and peacock green, which together present a gradient visual effect much like a natural mountain, the designers wanted to create a space where people could take a moment and be immersed in artistic thinking, helping to balance the fast pace of urban life which they live on a day-to-day basis.


Drawing inspiration from mountains, the designers of this modern outdoor swimming pool area created a wall with custom made aluminum panels installed in a geometric formation, to create an abstract interpretation of mountain ranges. #AccentWall #SwimmingPool #AluminumPanels #MetalShingles

Photography © b+m studio Kelvin | Design company: CL3 Architects Limited | Design team: William Lim, Ricky Chung, Lena Yan, Xianting Lai, Jingcai He, Aking Zhu, Dandan Gong)

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here