This Modern Extension Acts As A Bridge Between The Garden And The Original Red Brick Home

AR Design Studio have recently completed a private and modern extension for a Grade II listed Victorian red brick townhouse. #ModernExtension #Architecture

Photography by Martin Gardner

 

AR Design Studio have designed a modern extension for a Grade II listed Victorian red brick townhouse. The extension, designed for a family, provides an opportunity for them to have more space to live in and relax.

 

Where once there were large windows, now there are cut-out doorways, allowing light from the 1.5m wide glass link to flood deep into the original house, while three wooden steps connect the old and the new.

This modern extension features a 1.5m wide glass link that connects it to the original house, while three wooden steps make the transition between the two spaces easily accessible. #Skylight #Architecture #Stairs #Steps #Window #ModernExtension

Photography by Martin Gardner

The garden room (or extension) acts as a bridge between the garden and the home, and it houses an open floor plan with a kitchen, a dining area, and a living room with a hanging fireplace.


This modern extension acts as a bridge between the garden and the home, and it houses an open floor plan with a kitchen, a dining area, and a living room with a hanging fireplace. #ModernExtension #OpenPlanInterior #InteriorDesign

Photography by Martin Gardner

Large double-glazed sliding doors effortlessly open up to blur the distinction between inside and outside living areas.


This modern extension has large double-glazed sliding doors that effortlessly open up to blur the distinction between inside and outside living areas. #Extension #SlidingGlassWalls #ModernAddition #Architecture

Photography by Martin Gardner

The garden room is clad in dark-grey fibre-cement board, chosen for its clean character and large format, and its ability to match the tone and color of the existing slate roof.


This modern extension is clad in dark-grey fibre-cement board, chosen for its clean character and large format, and its ability to match the tone and color of the existing slate roof. #ModernExtension #Architecture #SwimmingPool

Photography by Martin Gardner | Architects: AR Design Studio | Project Architects: Laura Locke and Ana Conchan | Engineer: Eckersley O’Callaghan | Contractor: BlueFish Construction | Kitchen: Herbert William | Fibre Cement Cladding: Marley Eternit | Glass and glazing: Glas Ceyssens

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – November 2018 – Ingo Maurer  Babadul Floor Lamp
Social Media – Pinterest