This New Family Home In Austin, Texas Lives Among The Trees

Matt Fajkus Architecture have designed this family home in Austin, Texas, that's filled with natural light throughout.

 

Matt Fajkus Architecture have designed this family home in Austin, Texas, that’s filled with natural light throughout.

At the front of the home, a concrete path surrounded by landscaping leads you down to the front door. To the left are the garages and driveway, and to the right is the dining area and media room.

 

At the front of this home, a concrete path surrounded by landscaping leads you down to the front door. To the left are the garages and driveway, and to the right is the dining area and media room.

Photography by Charles Davis Smith

At the rear of the home, stairs lead down to the grassy sloped backyard,


This house in Texas has steps that lead down to a sloped yard. A retaining wall makes it possible to have a swimming pool at the same level as the living spaces.

Photography by Charles Davis Smith

Above the sloped backyard and at the back of the house, there’s another smaller grass lawn with landscaping, as well as a pool that looks out over the trees. There’s also a covered outdoor patio area with built-in barbeque and kitchen.


At the rear of this home, a small grass lawn is surrounded by landscaping, and there's a pool that looks out over the trees. There's also a covered outdoor patio area with built-in barbeque and kitchen.

Photography by Spaces & Faces Photography

From the outdoor patio, the wooden ceiling carries on through to the interior of the home. The living room is surrounded by windows, and behind the living room is the kitchen.


In this house, the wooden ceiling outside carries on through to the interior of the home. The living room is surrounded by glass, and behind the living room is the kitchen.

Photography by Charles Davis Smith

The mostly-all white kitchen is broken up by a dark countertop on the island and backsplash. The kitchen island is large enough to seat multiple people, ideal for entertaining.


This mostly-all white kitchen is broken up by a dark countertop on the island and backsplash. The kitchen island is large enough to seat multiple people, ideal for entertaining.

Photography by Charles Davis Smith

Light wood flooring has been used throughout the home.


Light wood flooring has been used throughout this home and contrasts the white walls.

Photography by Charles Davis Smith

In the dining area, a high ceiling covered in wood, large windows, and large contemporary chandelier make the space feel dramatic.


In this dining area, a high ceiling covered in wood, large windows, and large contemporary chandelier make the space feel dramatic.

Photography by Charles Davis Smith

One of the home’s bedrooms has a double sliding door, allowing it to be completely open to the backyard and pool area.


This bedroom has a double sliding door, allowing it to be completely open to the backyard and pool area.

Photography by Charles Davis Smith

In the bathroom, the colors have been kept neutral, adding to the light and airy feeling of the home.


In this bathroom the colors have been kept neutral, adding to the light and airy feeling of the home.

Photography by Charles Davis Smith

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Pinterest