This Restaurant Wraps Its Guests In Warm Wood That Lines The Walls And Ceiling

Bernardes Arquitetura have designed Gurumê, an open and modern Japanese restaurant, that features a 'tunnel' of wood slats and a facade of oxidized copper. #RestaurantDesign #ModernRestaurant #InteriorDesign

Photography by Leonardo Finotti

 

Bernardes Arquitetura have designed Gurumê, an open and modern Japanese restaurant in the Ipanema neighborhood of Rio de Janiero, Brazil.

 

The main room of the restaurant is a large and vaulted space, that’s like a tunnel clad in wood. Lined with slats of cumaru wood, the main room has a warm and relaxed feeling, with a communal table, designed by Bernardes Arquitetura, placed in the center of the room to stimulate people to interact with each other.

The main room of this modern restaurant is a large and vaulted space that's covered in wood slats. #WoodSlats #RestaurantDesign #InteriorDesign #ModernRestaurant

Photography by Leonardo Finotti

Inspired by the ocean and fishing vessels, oxidized copper and natural wood have been used as the main materials throughout the restaurant, like in the upper level.


Inspired by the ocean and fishing vessels, oxidized copper and natural wood have been used as the main materials throughout this modern Japanese restaurant. #Restaurant #Copper #Wood #InteriorDesign

Photography by Leonardo Finotti

The handmade ‘off white’ tile, used on the floor, becomes neutral and highlights the other materials. All the furniture, including the communal table, the wood benches, the Corian benches and countertops, have been designed by Bernardes Arquitetura, and the chairs are designed by Fernando Jaeger.

The restaurant also has a second location in the São Conrado neighborhood. The design of this location echoes the materials and appearance of the first location.


This modern restaurant features smooth Corian countertops, wood slat benches and a custom communal table. #RestaurantDesign #ModernRestaurant #InteriorDesign

Photography by Leonardo Finotti

This location also has a cave-like wood-clad room, that has small windows, allowing people to observe the interior or diners to look out at the people walking past.


This modern restaurant has dining room lined with wood slats, creating a tunnel like appearance. #RestaurantDesign #RestaurantInterior #ModernRestaurant #InteriorDesign

Photography by Leonardo Finotti | Architecture: Bernardes Arquitetura | Interior Design: Bernardes Arquitetura | Team: Thiago Bernardes, Camila Tariki, Francisco Abreu, Daniel Vannucchi, Antonia Bernardes, Caroline Premoli, Victor Campos, Suzana Duarte, Raphael Assaf, Luiza Landim | Lighting Design: ILuz

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Cappellini Capo Arm Chair
Social Media – Pinterest