Dom Arquitectura Have Designed A Stone And Wood Family Home In La Cerdanya

Dom Arquitectura have designed a new and contemporary family house that's situated in La Cerdanya, an old settlement east of the Pyrenees, divided between France and Spain. #ModernHouse #WoodInterior

Photography by Jordi Anguera

 

Dom Arquitectura have designed a new family house in La Cerdanya, an old settlement east of the Pyrenees, divided between France and Spain.

When designing the house, the architects were restricted in their materials, they were only allowed to use ‘traditional Cerdanya’ exterior materials, those being locally sourced stone for the walls, wood, and artisanal clay tiles for the sloping roofs.

 

Along the stone road, a wood garage and front door blend in to the surrounding wood wall. Inside, the front door opens to an iron staircase that leads down to the main living area of the house.

A wood garage and front door blend in seamlessly to the surrounding wood wall, while the entryway provides access to stairs that lead down the main living areas of the house. #Garage #Architecture #Stairs #Window

Photography by Jordi Anguera

At the bottom of the staircase, the interior becomes open plan, with the kitchen, dining room and living room all sharing the same room. In the kitchen, the black cabinets complement the stairs, while a grey kitchen island adds a lighter touch.

Behind the island is the dining area. A wood pony wall becomes the backrest for a built-in bench that runs the length of the dining table.


In this modern kitchen, the black cabinets complement the iron stairs, while a grey kitchen island adds a lighter touch. A pony wall separates the dining area and the living room, and provides a backrest for the bench. #BlackKitchen #PonyWall #DiningRoom #LivingRoom #OpenPlanInterior

Photography by Jordi Anguera

On the other side of the pony wall is the living room, that’s home to an iron fireplace, and a large picture window.


A pony wall wraps around the couch in this modern living room, that has a black iron fireplace and a large picture window. #Fireplace #PonyWall #LivingRoom

Photography by Jordi Anguera

Sliding doors open to a porch with multiple levels and large grassy backyard, both of which enjoy views of the valley and the mountain of the Cadí-Moixeró Natural Park.


Sliding doors of this contemporary house, open to a porch with multiple levels and large grassy backyard, both of which enjoy views of the valley and the mountain of the Cadí-Moixeró Natural Park. #Landscaping #Porch #ContemporaryHouse #Stone

Photography by Jordi Anguera

Back inside and tucked away under the stairs, is a hallway with skylights that leads to the bedrooms and bathrooms.


This mostly wood hallway that leads to the bedrooms and bathroom, has skylights to allow natural light to filter through to the interior, #Hallway #Skylights

Photography by Jordi Anguera

In this bathroom, grey cabinetry stands out against the wood walls and ceiling, while a backlit mirror and minimalist lighting highlight the vanity.


In this modern bathroom, grey cabinetry stands out against the wood walls and ceiling, while a backlit mirror and minimalist lighting highlight the vanity. #ModernBathroom #Lighting #BathroomDesign

Photography by Jordi Anguera

In the children’s bedroom, bunk beds line the wall, while a pony wall separates a small play and lounge area from the sleeping area.


In the children's bedroom, bunk beds line the wall, while a pony wall separates a small play and lounge area from the sleeping area. #KidsBedroom #BunkBeds #PonyWall

Photography by Jordi Anguera

The master bedroom, with it’s high ceilings, is located at the end of the hallway,


This modern master bedroom has high ceilings and is surrounded by wood floors and walls. #MasterBedroom #BedroomDesign

Photography by Jordi Anguera

In the master bathroom, there’s a built-in bathtub located below a window, while behind a partial wall is the toilet and shower.


In this modern master bathroom, there's a built-in bathtub located below a window, while behind a partial wall is the toilet and shower. #ModernBathroom #BuiltInBathtub

Photography by Jordi Anguera

Here’s a look at the floor plan that shows the layout of the home.


FLOOR PLAN - Dom Arquitectura have designed a new and contemporary family house that's situated in La Cerdanya, an old settlement east of the Pyrenees, divided between France and Spain. #Architecture

Architecture firm: Dom Arquitectura | Architect: Pablo Serrano Elorduy | Interior Designer: Blanca Elorduy | Quantity surveyor: Abdó Gonzalez | Contractor: Obres Prullans | Wood: Sebastia (Fustes) o Macusa (Fustes) | Structural engineer: Óscar Frago – CODIstudio

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Cassina Super Beam Sofa
Social Media – Pinterest