Before And After – A Vancouver Home Gets A Modern Upgrade By Splyce Design

BEFORE + AFTER - Splyce Design together with builder Blackfish Homes, have completed the modern renovation and addition of a 1950’s bungalow in West Vancouver, Canada, for a couple and their two children. #Renovation #ModernHouse #Architecture

Photography by Sama Jim Canzian

 

Splyce Design together with builder Blackfish Homes, have completed the modern renovation and addition of a 1950’s house in Vancouver, Canada, for a couple and their two children.

 

Here’s what the house looked like before…

BEFORE PHOTO - Splyce Design together with builder Blackfish Homes, have completed the modern renovation and addition of a 1950’s bungalow in West Vancouver, Canada, for a couple and their two children. #Renovation #ModernHouse #Architecture


And here’s how it currently looks. A partial third storey was added, and the new sloped roof line is a dramatic departure from the home’s existing hipped roof. The front of the house also benefits from new and modern landscaping surrounding concrete steps that lead from the street to the front door.


The front of this modern house benefited from new and modern landscaping that surrounding concrete steps that lead from the street to the front door. #ModernHouse #ModernLandscaping #ModernArchitecture

Photography by Sama Jim Canzian

The new sloped roof creates a tall, light filled living space on the main floor of the house.


The sloped roof of this modern house creates a tall, light filled living space on the main floor of the house. #ModernHouse #SlopedRoof #FrontDoor #Entryway

Photography by Sama Jim Canzian

The main floor is home to the living room and dining room, and located behind a pony wall is the kitchen, that looks out towards the backyard, however it can also see through to the street at the front of the house.


The main floor of this modern house is dedicated to the living room and dining room, and located behind a pony wall is the kitchen, that looks out towards the backyard, however it can also see through to the street at the front of the house. #OpenPlanInterior #PonyWall #InteriorDesign #ModernInterior

Photography by Sama Jim Canzian

Wood stairs lead up to the partial third storey that contains a new office, and a master bedroom and ensuite.


Wood stairs lead up from the main floor of this modern house, to the partial third storey that contains a new office, and a master bedroom and ensuite. #Stairs #ModernInteriorDesign #WoodStairs

Photography by Sama Jim Canzian

In the master suite, minimalist light wood cabinets line the walls, while natural light from the bathroom flows through to the bedroom.

In the ensuite bathroom, there’s a built-in bathtub surrounding by dark tiles, that also continue into the shower. On the opposite wall, the mirror covers the entire wall above the vanity.


In this modern master suite, minimalist light wood cabinets line the walls, while natural light from the bathroom with a built-in bathtub flows through to the bedroom. #ModernMasterSuite #ModernBathroom #ModernBedroomClosets #BuiltInBathtub

Photography by Sama Jim Canzian | Design: Splyce Design – Nigel Parish | Build: Blackfish Homes Ltd. | Structural: WHM Structural Engineers

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Cassina Super Beam Sofa
Social Media – Pinterest